Swatch

Swatch

”Swatch is an attitude, an approach to life, a way of seeing. The sight of a Swatch excites emotion. Wearing one is a way to communicate, to speak without speaking. Heart to heart.”

Swatch is een houding, een levenstijl. Een manier om naar het leven te kijken. Dit klinkt vaag, maar het betekent eigen niets meer dan een kwalitatief hoogwaardig en opvallend horloge voor elke gelegenheid. Altijd volgens de laatste trends. Een kleurrijk Swiss Made horloge, wat het Swatch horloge in deze prijsklasse uniek maakt.

Dit is zeker niet altijd zo geweest. Tot 1983 werd de horlogemarkt in het laagsegment gekenmerkt door horloges uit oosterse landen. Maar in dat jaartal werd Swiss Corporation for Microelectronics and Watchmaking Industries opgericht. Het merk Swatch was het antwoord op de crisis en zorgde voor een langdurige opleving voor Zwitserse horloges.

Het merk kwam met een revolutionair horloge. Een innovatief ontwerp, waardoor een horloge uit veel minder componenten gemaakt kon worden, namelijk slechts 51. Hierdoor kon Swatch de productiekosten met 80% verlagen en de horloges voor aantrekkelijke prijzen in de markt zetten.

In combinatie met de uitzonderlijk goede kwaliteit waren Swatch horloges direct een hit in de VS, waar ze geïntroduceerd werden. Later werd het merk wereldwijd uitgerold. Swatch is nu niet alleen een populair merk, maar tevens het grootste horlogebedrijf ter wereld.

Juwelier Timmermans is officieel verdeler van Swatch.